Dostupni linkovi

U Novom Sadu, Somboru uhapšeno 12 osoba


U Somboru i Novom Sadu danas je uhapšeno 12 osoba zbog sumnje da su otkupom i prodajom sekundarnih sirovina oštetetili budžet Srbije za više od četiri miliona eura,
saopštili su policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je agenciji Beta da je protiv njih Policijska uprava Novi Sad podnijela krivične prijave zbog sumnje da su udruženo vršili krivična djela, zloupotrijebili službeni položaj, prali novac i falsifikovali službene isprave.

"Oni su osnovali više 'fantomskih preduzeća' koja su na osnovu falsifikovane dokumentacije iskazivala fiktivni otkup i prodaju sekundarnih sirovina i po osnovu neplaćanja poreza oštetili budžet Srbije za 500 miliona dinara, a za organizovanu kriminalnu grupu pribavili imovinsku korist od 180 miliona dinara", rekao je Radisavljević.

U Kragujevcu je u dvije odvojene akcije privedeni čelnici fudbalskog kluba "Radnički" i čelnici stranke "Zajedno za Kragujevac".

Među pet provednih su i dvojicu članova kragujevačkog Gradskog vijeća i funkcionera stranke Zajedno za Šumadiju, potpredsednik Nebojša Vasiljević i direktora stranke Zlatko Milić.
XS
SM
MD
LG