Dostupni linkovi

Hapšenja u Novom Sadu, Somboru i Kragujevcu


U odvojenim akcijama policija uhapsila više osoba u Kragujevcu, Novom Sadu i Somboru. U Kragujevcu su, u dve odvojene akcije, privedeni čelnici fudbalskog kluba "Radnički" i čelnici stranke "Zajedno za Kragujevac".

Privedeni Zlatko Milić i Žarko Biorac terete se da su oštetili političku organizaciju "Zajedno za Kragujevac" za oko 185.000 eura.

U paralelnoj akciji koju policija sprovodi u Kragujevcu, a čiji je naziv "Komšija", privedeni su potpredsednik FK "Radnički 1923", potpredsednik stranke "Zajedno za Šumadiju" i član gradskog veća za investiranje Nebojša Vasiljević, generalni sekretar tog kluba Darko Stojanović i agent FIFA-e Zoran Pavlović.

Njih trojica se terete da su prilikom prodaje fudbalera Filipa Kostića oštetili FK "Radnički 1923" za oko 500.000 eura i u tom iznosu pribavili korist Pavloviću.

Kada je riječ o privođenjima u Novom Sadu i Somboru, ona još traju, pa se još uvek ne znaju imena privedenih kao ni pravi razlog. Prema saznanjima RTS-a u toku je privođenje 12 osoba koje se terete da su zloupotrebom službenog položaja, pranjem novca i utajom poreza, prilikom otkupa i prodaje sekundarnih sirovina, oštetili budžet Srbije i nezakonito prisvojili više od četiri miliona eura.
XS
SM
MD
LG