Dostupni linkovi

Nakon deset sati okončana talačka kriza u Berlinu


Na stotine policajaca sudjelovale su u rješavanju talačke krize u petak u Berlinu.

Nakon gotovo 10 sati okončana je talačka kriza u Berlinu. Muškarac naoružan bombom u petak je ušao u banku u berlinskoj četvrti Zehlendorf i uzeo jednog taoca, prenosi Bild. Napadač je tražio milion eura i slobodan prolaz, a policija je izvijestila da je prijetio dizanjem u zrak zgrade podružnice Deutsche Banke.

Policija je više puta kontaktirala s napadačem, javlja Berliner Morgenpost. Počinitelj je u banku ušao u petak u 15.50 sati, deset minuta prije zatvaranja.Talac je bio zaposlenik banke koji je, srećom, prošao neozlijeđen kao i sam napadač, piše Bild.

Na terenu je bilo 300-tinjak policajaca. Interventna policija osigurala je područje oko banke, iza koje se nalaze i tri vozila hitne pomoći. Snajperisti su bili na pozicijama i spremni za pucanje u slučaju potrebe. Autobusne su linije bile preusmjerene, a brojni restorani u kvartu zatvoreni.

Policija je oko 20 sati evakuirala obližnji meksički restoran u kojem su se okupili novinari i fotografi da bi imali bolji pogled na banku. Policija je u jednom trenutku ispratila nepoznatu ženu ogrnutu dekom.

Kao mjera predostrožnosti, policija je u petak navečer benzinske stanice u kvartu zamolila da zatvore spremnike s gorivom u slučaju da dođe do eksplozije, prenosi Agencija VLM
XS
SM
MD
LG