Dostupni linkovi

Obrt u istrazi sukoba britanskog ministra sa policijomBritanska policija istražuje navode da je jedan pripadnik snaga reda izmislio optužbe protiv ministra za međunarodni razvoj Endrua Mičela (Andrew Michael), zbog čega je Mičel podneo ostavku.

Mičela su u septembru zaustavili policajci dok je vozio bicikl kroz kapije vladinog zdanja u Dauning stritu (Downing Street), nakon čega je tadašnji ministar opsovao policajce, ali tvrdi da ih nije nazvao "plebsom" - što je britanska uvreda za ljude iz radničke klase.

Prema britanskom programu Kanal 4 njuz (C hannel 4 News), jedan policajac iz odreda za zaštitu diplomata uhapšen je prošle nedelje zbog toga što je poslao imejl jednom poslaniku, lažno se predstavljajući kao svedok sukoba Mičela i policajaca.

Kanal 4 je takođe prikazao snimke bezbednosnih kamera koji opovrgavaju tvrdnju iz imejla da je bilo svedoka sukoba Mičela i policajaca.

"Lažno predstavljanje policajca da bi ocrnio ime ministra je veoma ozbiljno pitanje i mora se istražiti", rekao je premijer Dejvid Kameron (David Cameron).

Već sada, posle delimičnog rasvetljenja slučaja, ima zahteva da se Mičel vrati na ministarski položaj.
XS
SM
MD
LG