Dostupni linkovi

Vojvodina: Deklaracija o osudi zločina tokom raspada Jugoslavije


Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavio je da će danas Skupština Vojvodine doneti deklaraciju o osudi zločina nad pripadnicima svih naroda tokom raspada Jugoslavije.

Pajtić je rekao da je Skupština prihvatila da raspravlja o predlogu deklaracije o osudi zločina nad pripadnicima srpskog naroda, ali je ona dopunjena i osudom zločina nad drugima.

"Želimo da kroz deklaraciju izrazimo pijetet, žaljenje i ogorčenost zbog svake žrtve koja je stradala u poslednjim decenijama 20. veka na prostorima bivše Jugoslavije", rekao je Pajtić.

Predsednik Vlade Vojvodine je rekao i da su oslobađajuće presude Tribunala u Hagu za hrvatske generale i zapovednike Oslobodilačke vojske Kosova izazvale revolt građana Vojvodine svih nacionalnosti jer su nepravedne i selektivne.

Poslanici opozicionih stranaka u Skupštini Vojvodine zatražili su prošle nedelje vanrednu sednicu pokrajinskog parlamenta da bi se donela deklaracija o osudi zločina nad pripadnicima srpskog naroda u bivšoj Jugoslaviji.

Predsednik poslaničke grupe SNS Igor Mirović rekao je da je ta deklaracija vid protesta protiv presuda Tribunala u slučaju hrvatskih generala i pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova.
XS
SM
MD
LG