Dostupni linkovi

Ministar Selaković:EU pozdravila hapšenje Miškovića


Ministar pravde Srbije Nikola Selaković zadovoljan je stavom Evropske komisije da je hapšenje Miroslava Miškovića ohrabrenje za evropsku perspektivu Srbije.

"Hapšenje je pozdravljeno iz Evropske komisije.Kao što je rekao komesar (Štefan) File, ovo je veliko ohrabrenje za evropsku perspektivu Srbije, a ja ću, podržavajući tu izjavu, dodati i da je ohrabrenje za građane Srbije jer mogu da vide da država nije mrtva", rekao je Selaković novinarima u pauzi konferencije Razvoj elektronske uprave u Srbiji.

Selaković je dodao i da će dalja istraga pokazati da li je vlasnik Delte Miroslav Mišković uputio ozbiljne prijetnje potpredsjedniku Vlade Aleksandru Vučiću, prilikom hapšenja.

"To su reči koje su izrečene u afektu, ako imate čovjeka za koga je bilo nezamislivo da se nađe iza rešetaka, sigurno da je mnogo što šta izrečeno u afektu, da li je prijetnja bila ozbiljna - vidjećemo, pokazaće dalja istraga", rekao je Selaković.

Ministar Selaković je ocijenio da je hapšenje Miškovića i još devetorice osumnjičenih za malverzacije u privatizacijama putarskih preduzeća, "početak sređivanja države i vraćanja instrumenata vlasti u ruke države".
XS
SM
MD
LG