Dostupni linkovi

U Sarajevu minus 16


U BiH je jutros najniža temperatura izmjerena na Kupresu - minus 23 stepena, dok je u Sarajevu jutros bilo minus 16 stepeni Celzijusa.

Saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima, a iz Asocijacije auto-moto klubova apeluju na vozače da sporo voze na dionicama u višim planinskim predjelima zbog poledice na putevima.

Snijeg i niske temperature okovale su sve gradove u Bosni i Hercegovini, a najniža temperature u jutarnjim satima izmjerena je u Gacku, minus 24, u Kupresu i Sokolcu bilo je minus 23 stepena, a najtoplije je bilo a Jadranu u Neumu, gdje je izmjereno minus dva.

Visina sniježnog pokrivača u Nevesinju je 45 centimetara, Gacko, Han Pijesak 38, Drinić 35, Foča 30, Srebrenica 24, Zvornik, Bijeljina 20, Sokolac 19 centimetara.

Na Bjelašnici je jutros bilo minus 12 stepeni, a visina snega 78 centimetara. Svi putevi u BiH su prohodni, ali vlažni I klizavi, saopštile su nadležne službe.

U gradovima su međutim, neprohodni trotoari, snijeg koji pada sa krovova i ledenice koje mogu svakog trenutka pasti nekome na glavu samo su neki od problema s kojim se građani suočavaju svake zime, pa komunalni redari “neposlušnima” ispisuju kazne koje iznose i do 3.000 konvertibilnih maraka.
XS
SM
MD
LG