Dostupni linkovi

Izetbegović: Vjerovatno ću biti jedan od kandidata za predsjednika SDA


Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je večeras da će kongres Stranke Demokratske Akcije (SDA) biti održan 26. maja naredne godine, te da će tu odluku potvrditi Glavni odbor te stranke.

Upitan od voditeljice TV 1 da li će se kandidirati za predsjednika stranke, Izetbegović je kazao „ ja se ne mogu kandidirati, mene mogu drugi kandidirati. Mogu prihvatiti kandidaturu“.

"Očekujem da baza SDA, s općinskih i kantonalnih nivoa, da svoje kandidate i mislim da ću imati dovoljan broj kandidatura koje će me obavezati da se odazovem. Vjerovatno ću biti jedan od kandidata", kazao je Izetbegović.

Na pitanje u kojem smjeru će nastaviti ta stranka ukoliko on bude na čelu, Izetbegović je kazao da će se prije svega fokusirati na ono što se zove država BiH „bio ja predsjednik SDA ili ne“.

"Dakle, država BiH koja ima efikasne institucije i mehanizme i efikasno može da provodi zakone koji će značiti jednakost ljudi u BiH. Kad do toga dođemo, onda će se stvari početi same po sebi rješavati“, kazao je.
XS
SM
MD
LG