Dostupni linkovi

Berluskoni: Monti sluša Nemačku


Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni optužio je tehnokratsku vladu na čelu sa Montijem da poslušno sledi politiku stroge štednje koju diktira Nemačka.

"Montijeva vlada sledi politiku čiji je centar Nemačka, koju je Evropa pokušala da nametne drugim državama, i to je stvorilo kriznu situaciju koja je mnogo gora nego što je bila kada smo mi bili u vladi", rekao je Berluskoni na svom TV Kanalu 5.

U opaskama koje ukazuju da će evropska pitanja biti predmet žustrih trvenja tokom predizborne kampanje, Berluskoni je ocenio da je Nemačka iskoristila finansijsku krizu da smanji svoje troškove pozajmljivanja na uštrb drugih država, preneo je Rojters.

Monti danas nije direktno komentarisao kakva će biti njegova politička budućnost, ali je rekao da želi da i dalje utiče na javno mnjenje, kakvu god ulogu da igra posle izbora koji bi trebalo da se održe u februaru, navodi Rojters.

U širokim krugovima se spekuliše da bi Monti mogao da postane novi italijanski predsednik ili da se pridruži centrističkim snagama i uzme učešće u kampanji pred nacionalne izbore pocetkom iduće godine.
XS
SM
MD
LG