Dostupni linkovi

Region: Nove padavine i niske temperature


U Srbiji će u utorak biti oblačno i hladno vrijeme, uz povećanje snježnog pokrivača, a na rijekama se očekuje formiranje leda. Zbog snijega, saobraćaj se u Srbiji obavlja usporeno, a pojedini putni pravci u Bačkoj su neprohodni, javljaju beogradski mediji.

Vanredna situacija je u Zrenjaninu, Sečnju, Žitištu, Kikindi i Novoj Crnji, gdje škole ne rade, a Pokrajinski štab za vanredne situacije odlučio je da nema potrebe za uvođenjem vanrednog stanja.

Zbog snijega u Crnoj Gori, više puteva je zatvoreno za saobraćaj, a zatvoren je i aerodrom u Podgorici, gdje je palo petnaestak centimetara snijega.

Zatvoreni su putevi od Nikšića do Šavnika i Žabljaka, od Mojkovca do mosta na Đurđevića Tari, u pravcu Žabljaka i Pljevalja, a šleperima i kamionima zabranjeno je kretanje na putevima od Podgorice do Kolašina i do Cetinja i Budve.

U Hrvatskoj je i u utorak ujutro vrlo niska temperatura, a najhladnije je bilo u Zagorju i Međimurju. Najniža temperatura, izmjerena u 7.00 časova, bila je u Čakovcu - minus 16 stepeni Celzijusovih.

U BiH u nekoliko sela u općinama Gacko i Nevesinje nema struje kao ni na području Han Pijeska i Sokoca. Iz BIHAMK-a su potvrdili da se saobraća otežano u svim dijelovima BiH.
XS
SM
MD
LG