Dostupni linkovi

Ešton: Nastavak dijaloga u januaru


Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost je po završetku prvog sastanka Saveta ministara spoljnih poslova zemalja članica EU, izjavila da će razgovori premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija biti nastavljeni u januaru i istakla da se očekuje dalji napredak u dijalogu.

Primena dogovora o integrisanom upravljanju na dva prelaza na Kosovu u teškim uslovima uverava da će još značajni napredak moći da se postigne na sledećem sastanku, kazala je Ešton. Ona je istakla i da je dogovor pokazao jasnu posvećenost dve strane dijalogu.

Eštonova je šefove evropske diplomatije obavestila o političkom napretku postignutom tokom prethodna tri sastanka Dačića i Tačija kojima je posredovala u Briselu proteklih meseci.Ona je istakla i da je dogovor pokazao jasnu posvećenost dve strane dijalogu.

"Dogovor pokazuje kolike su mogućnosti, pred nama je još posla i velikih izazova, ali sada sam uverenija da je moguć. Očekujemo da vidimo dalji napredak u januaru kada se ponovo sretnemo", navela je Ešton.
XS
SM
MD
LG