Dostupni linkovi

Sneg otežava saobraćaj u regiji


Snežne padavine i niske temperature stigle su u regiju i otežale saobraćaj u mnogim mestima.

U proteklih 12 časova na ulice Beograda napadalo je više od 20 centimetara snega, a saobraćaj u Beogradu odvija se uz mnogo teškoća. Sneg koji od subote ujutro bez prestanka pada izaziva velike probleme u Vojvodini, pre svega zbog jakog vetra koji pravi nanose, a neki putnici su ostajali u kolonama vozila na putevima i po desetak sati.

U Hrvatskoj najviše snega ima u Begovom Razdolju - 118 centimetara i na Zavižanu, gde je visina snežnog pokrivača 100 centimetara. U Zagrebu, Slavoniji i Zagorju ima oko 40 centimetara snega. U najvećem delu Hrvatske temperatura je u nedelju ujutro ispod nule. Na moru je temperatura tek koji stepen iznad nule.

Zbog snega koji pada od juče, u BiH se odvija otežan saobraćaj u većem delu zemlje. U protekla 24 sata u najviše snega u BiH je palo u Trebinju 60 centimetara, dok je u Sarajevu i Banjaluci snežni prekrivač oko 20 centrimetara. Na Bjelašnici je izmereno 78 centimetara snega, gde je u nedelju ujutro izmerena i najniža temperatura od minus 18 stepeni.

Što se tiče Crne Gore na Žabljaku je u devet sati izmereno 12 stepeni ispod nule, a visina snega iznosi 74 centimetra. Visina snijega u Kolašinu i Nikšiću je 47, odnosno 28 centimetara, dok su na Cetinju izmerena 22 centimetra snega.
XS
SM
MD
LG