Dostupni linkovi

Dačić:Čeka me težak sastanak sa Tačijem


Predsjednik vlade Ivica Dačić, pred odlazak u Brisel gdje će razgovarati sa Hašimom Tačijem, izjavio da ide tamo da spasi što se spasti može.

On je rekao i da očekuje težak sastanak, ali da nikakve granice sa Kosovom ne dolaze u obzir.

"Ne kiptim od želje da idem na sastanak u Brisel. Dačić je ponovio da niko ne treba da bude u zabludi da Srbija na Kosovu ima nešto što može da izgubi, poručujući da je sada pitanje šta možemo da vratimo.

"Kad ćemo već jednom da utuvimo u glavu da je nama nešto oteto a da mi spašavamo što se spasti može. Ni oteto nećemo priznati ali moramo da živimo u realnosti", poručio je premijer i dodao da u njega i Vladu niko ne treba da sumnja jer će se truditi da spasi sve što se spasiti može. "Mi Kosovo imamo u Ustavu. Ustavni sud neka vrati Kosovo u ustavni okvir - jel to moguće - nije", rekao je Dačić.

"Srbija je u nebranom grožđu. Prije skoro godinu dana je parafiran sporazum sa Prištinom, a ja ga ne bih potpisao...Ovdje više nemate politiku između, već morate da kažete da ne stojite iza sporazuma, a to bi značilo da ne stojimo i iza dobijanja datuma za pregovore (sa EU)", rekao je premijer.

"Danas morate da to trpite, da stisnete zube i radite za svoj narod", rekao je Dačić i dodao da je lako voditi rat a da je teško u miru izboriti se za sopstvena prava. "Ja nikada neću potpisati niti prihvatiti da je Kosovo i Metohija nezavisna država ali postoje neke stvari gdje nas niko neće pitati. To je pravednost ili nepravednost međunarodnog puta", rekao je Dačić.
XS
SM
MD
LG