Dostupni linkovi

Oštro kanadsko upozorenje Sjevernoj KorejiKanada je oštro upozorila Sjevernu Koreju zbog planova vlasti te zemlje da testira balističke projektile dugog dometa.

"Kanada snažno upozorava Sjevernu Koreju da ovom provokacijom očigledno krši svoje obaveze iz rezolucije Savjeta bezbjednosti UN i taj čin predstavlja prijetnju regionalnom miru i bezbjednosti", kaže se u saopštenju kanadskog ministra vanjskih poslova Džona Berda.

"Dok se sjevernokorejski narod bori da obezbijedi osnovne potrepštine da bi preživio, njegova vlada zatvara oči pred tim problemima i povećava svoje vojne kapacitete. To je za žaljenje i potpuno je neprihvatljivo", dodaje se u ministarskom saopštenju.

Najavljeno je, takođe, da će Kanada raditi sa zemljama istomišljenicima i onima u regionu da ubijedi zvaničnike u Sjevernoj Koreji da napuste svoje vojne ambicije i okrenu se gorućim potrebama sjevernokorejskog naroda.

Kanadsko upozorenje Sjevernoj Koreji izdato je uoči posjete premijera Južne Koreje Kim Hvang-Sika, koji ove sedmice dolazi u zvaničnu posjetu Otavi.
XS
SM
MD
LG