Dostupni linkovi

Delta: Nikada nismo radili sa javnim preduzećima


Delta Holding je saopštio da "nikada nije radio sa akciznom robom, poslove vezane za nacionalne prirodne i druge resurse, niti je radio sa javnim preduzećima".

"Ovim je praktično isključena mogućnost pojavljivanja u bilo kakvim koruptivnim radnjama", navodi se u saopštenju Delte.

Delta navodi da je bila prinuđena da odgovori na "nastavak i pojačavanje kampanje" koja se vodi kroz medije, i da odgovori na spekulacije koje se iznose u javnost.

"Posebno ističemo da je Delta Holding poslovni sistem u kome svaka nova kompanija koja ulazi u poslovanje sa Deltom, prolazi kroz procenu i proveru finansijskih pokazatelja i vlasničkih odnosa, a koje sprovode interne i eksterne ekspertske službe u oblasti finansija i pravnih pitanja", navodi se u saopštenju. .

"U skladu sa ovom praksom i poslovnim principom, Delta Holding, njegov vlasnik, kao i članovi porodice vlasnika Kompanije, apsolutno nikada nisu poslovali sa inkriminisanim osobama", dalje se navodi.

U saopšenju se objašnjava da je praksa provere poslovnih partnera uobičajena.

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću upućen je poziv za saslušanje u ponedeljak, 3. decembra. Miroslav Mišković je na razgovor u policiju pozvan kao građanin i tamo će u ponedeljak otići bez advokata, rekao je za Blic advokat vlasnika Delte Nenad Popović.
XS
SM
MD
LG