Dostupni linkovi

Advokati: Stros-Kan se nije nagodio o isplati novca Nafisati Dijalo


Advokati bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Dominika Stros-Kana negirali su danas glasine da je njihov klijent postigao vansudsko poravnjanje sa radnicom hotela u Njujorku Nafisatu Dijalo koja ga optužuje za seksualni napad.

Advokati Vilijem Tejlor i Amit Mehta negirali su jučerašnje navode francuskih medija da je Stros-Kan postigao vansudski dogovor sa Dijalovom da joj isplati šest miliona dolara.

"Dvije strane su razgovarale, ali nije postignut dogovor. Stros-Kan će nastaviti da se brani od optužbe ukoliko ne bude postignut dogovor. Medijski izvještaji da se on saglasio da platio šest miliona dolara u potpunosti su netačni", navodi se u saopštenju Stros-Kanovih advokata.

Pravni tim Dijalo nije komentarisao izvještaje.

Stros-Kan je uhapšen u Njujorku u maju 2011. godine, nakon što ga je Dijalova optužila da ju je napao u hotelskom apartmanu.

Tužilaštvo je kasnije odbacilo optužbe zbog zabrinutosti u pouzdanost njenih izjava. Ona je potom pokrenula građansku parnicu protiv Stros-Kana u kojoj je potraživala odštetu, čiji novčani iznos nije objavljen. On je tužbu nazvao klevetom i podnio je kontratužbu.

Američki mediji navode da će datum održavanja ročišta u sudu između dvije strane biti određen tokom naredne sedmice.
XS
SM
MD
LG