Dostupni linkovi

Počeli Sedmi dani srpske kulture u Hrvatskoj


Besplatnim projekcijama novih srpskih filmova sinoć su u Kinu Europa počeli Sedmi dani srpske kulture u Hrvatskoj, na kojima će do 6. prosinca na četiri zagrebačke lokacije biti predstavljeno recentno filmsko, kazališno, glazbeno i književno stvaralaštvo srpskih umjetnika.

U kinu Europa danas i sutra bit će prikazano sedam intrigantnih, novih filmskih ostvarenja. Na programu su dvije crne (tragi)komedije "Crna Zorica" i "Smrt čoveka na Balkanu", dva filma mladog autora Srđana Keče "Pismo ocu" i "Mirage", te filmovi mlađe generacije srpskih filmaša, studenata Fakulteta dramske umjetnosti u Beogradu.

U sklopu kazališnog programa, u ponedjeljak, 3. prosinca, u Teatru &TD bit će prikazana predstava "Maja i ja i Maja", redateljice Anje Suše i dramaturga Saše Božića koja istražuje postjugoslavensko naslijeđe, kolektivnu memoriju i traume tzv. devedesetih.

U prostorijama Srpskog kulturnog društva Prosvjeta u utorak, 4. prosinca, najavljeno je otvorenje izložbe "Glasačka kutija", a dan kasnije u alternativnom klubu Attack nastupit će novosadski akustični ansambl Frame Orchestra.

Manifestaciju će u četvrtak, 6. prosinca, zatvoriti predstavljanje knjige "Narodne nošnje Srba u 19. i 20. veku" autorice Jane Bjeladinović Jergić

Dani srpske kulture, zamišljeni kao dugoročan projekt, održavaju se od 2006. jednom godišnje u organizaciji SKD Prosvjeta.
XS
SM
MD
LG