Dostupni linkovi

"Pijeta" otvara 18. Festival autorskog filma u beogradu


Filmom “Pijeta” južnokorejskog reditelja Kim Ki-duka, dobitnika Zlatnog lava ove godine u Veneciji, danas (28. novembra) će biti otvoren 18. Festival autorskog filma (FAF) u Beogradu.

Do 5. decembra biće prikazan raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja reditelja koji su miljenici publike, kao i filmova koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu.

Osim pobednika Venecije, u glavnom programu festivala je i pobednik iz Berlina, film "Cezar mora umreti" braće Tavijani. Biće prikazana i dva filma iz trilogije "Raj" Ulriha Zajdla: "Raj: Ljubav" i "Raj: Vera".

Rumunski autor Kristijan Munđiju, koji je 2007. osvojio „Zlatnu palmu” za dramu o abortusu „4 meseca, 3 nedelje i 2 dana”, snimio je "Iza brda", istinitu priču o smrtonosnom „isterivanju đavola” u jednom rumunskom manastiru.

U glavnom programu su još i filmovi “Posle mraka svetlost” Karlosa Rejgadasa, “U magli” Sergeja Loznice, “Ništa još niste videli” Alena Renea, te “Svi u našoj porodici” Radua Žudea, pobednik filmskih festivala u Sarajevu i Zagrebu.

FAF nudi i retrospektivu Miloša Miše Radivojevića, povodom 50 godina aktivnog bavljenja filmom.

18. FAF održaće se u Domu omladine, Dvorani Kulturnog centra, Muzeju Jugoslovenske kinoteke i bioskopima "Fontana", "Cineplexx Delta City" i Doma kulture Studentski grad.

Cene ulaznica su 200 i 300 dinara.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG