Dostupni linkovi

Nikolić: Saradnja s Hrvatskom će biti minimalna


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u najnovijem je intervjuu još jednom komentirao oslobađajuću presudu generalima Gotovini i Markaču, ali i Gotovininu izjavu za Kurir u kojoj je pozvao Srbe da se vrate u svoje domove u Hrvatsku.

"To je cinično! Što hoće - da se okupe i da ih još jednom protjera i pobije, da završi taj posao? Da više ne traže ni imovinu" izjavio je Nikolić dodajući da je Srbija uhapsila Mladića i odvela ga u Haag, te da je zločin u Srebrenici Skupština osudila, i prije nego je osudjen Mladić. "Znam, to je bio zločin i nikada neću reći da nije" ustvrdio je Nikolić.

"Hrvati znaju da je zločin počinjen u Oluji strašan, da će ih gristi dok su živi, ali slave što niko nije kažnjen za to. To je narod na pogrešnom putu, narod koji bi sada možda streljao svoje pojedince koji mu kažu - stanite, ljudi, pa to je bio zločin", kazao je Nikolić za Kurir.

Na upit kako planira nastaviti suradnju s Hrvatskom nakon ovakve odluke Haškog suda, Nikolić tvrdi da će ona biti svedena na minimum, jer ne može surađivati sa zemljom koja slavi svoje zločine.
XS
SM
MD
LG