Dostupni linkovi

Automobil makedonskog predsednika gađan jajima u Tirani


Nepoznata lica bacala su jaja i plastične čaše na vozilo makedonskog premijera Nikole Gruevskog tokom njegove posjete Tirani.

Skopski mediji objavili su video snimak na kome se vidi kako jaje i plastična čaša pogađaju zadnje staklo vozila, koje je bilo obilježeno sa makedonskom zastavom.

Odgovornost za ovaj incident preuzeo je predsjednik Građanske partije u Albaniji Taulant DŽapa, koji je na "Fejsbuk" profilu objavio da su aktivisti ove partije bacali jaja na kolonu "slavomakedonskog premijera".

Incident se dogodio juče popodne, dok je Gruevski putovao ka hotelu "Šeraton" u Tirani.

Mediji u Skoplju navode da je makedonska delegacija upozorena na eventualne provokacije, za koje se pretpostavlja da su djelo "crveno-crne alijanse", koja je prethodno pravila probleme manjinama u Albaniji.

Iz kabineta makedonskog premijera incident su okarakterisali kao pokušaj da se baci sjenka na uspješnu posjetu Albaniji i dobrosusjedskim odnosima dvije zemlje.

Gruevski je tokom posjete Albaniji učestvovao na Biznis forumu, te razgovarao sa albanskim kolegom Salijem Berišom i predstavnicima makedonske manjine u toj zemlji.
XS
SM
MD
LG