Dostupni linkovi

Pajević: Datum za pregovore sa EU moguć i na proleće


Odluku o datumu za početak pregovora sa EU Srbija ne mora da čeka do narednog godišnjeg izveštaja Evropske komisije, ako ne bude doneta u decembru a nastavi se dinamika u dijalogu Beograda i Prištine, rekao je direktor Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije Milan Pajević.

"Ukoliko ta odluka (o dodeljivanju datuma) ne bude doneta u decembru, postoji mogućnost da se, ako se nastavi ovaj dinamičan plan sastanaka Beograda i Prištine, to desi na proleće, ili u svakom slučaju do kraja proleća ili početkom leta", rekao je Pajević u intervjuu za portal EurAktiv Srbija.

Podsetio je da će odluka zavisiti od procene da li su postignuti zadovoljavajući rezultati u dijalogu i u pogledu uslova koje je Evropski savet postavio na zasedanju u decembru 2011.

Upitan da li će se Srbija naći na novoj prekretnici u evropskim integracijama, ukoliko ne dodje do napretka u dijalogu sa Prištinom, on je rekao da se ne radi ni o kakvoj prekretnici već o nastavku procesa integrisanja koji treba da se ubrza.
XS
SM
MD
LG