Dostupni linkovi

Asadove snage bombarduju provinciju Damask


Sirijske snage odane predsjedniku Bašaru al Asadu bombardovale su danas više lokaliteta u provinciji Damask, saopštila je Sirijska organizacija za ljudska prava.

Na meti su bile Dera, Idleb, Alep i Deir Ezor. U napadima u Daraji, jugozapadno od Damaska, poginule su tri osobe.

U regionu Deir Ezor pronađeno je tijelo romansijera Mohameda Rašida al-Ruvailija, dva mjeseca nakon njegovog nestanka, navodi Sirijska organizacija za ljudska prava, čije je sjedište u Londonu.

Lokalni militanti su optužili pripadnike snaga bezbjednosti režima predsjednika Bašara al-Asada da su oteli i ubili književnika.

Sirijska državna novinska agencija danas je objavila da je prije dva dana u južnom dijelu Damaska ubijen novinar državne televizije Basel Tafvik Juserf.

Agencija pripisuje smrt novinara "teroristima", kako režim naziva pobunjenike.

Sirijska organizacija za ljudska prava objavila je da su Basela Tafvika Jusefa iz vatrenog oružja pogodili pobunjenici koji su ga optužili da pripada "šabihama" - civilnoj režimskoj miliciji.Jusef je ubijen u četvrti Tadamun u borbama između vojnika i pobunjenika.

Od početka sukoba u Siriji, od sredine marta 2011. , ubijeno je 14 profesionalnih novinara, a život je izgubilo i 38 volontera, navodi nevladina organizacija Reporteri bez granica.
XS
SM
MD
LG