Dostupni linkovi

Rastoder: Oslobađanje policajaca crna mrlja pravosuđa CGFunkcioner Socijaldemokratske partije Crne Gore Rifat Rastoder ocenio je danas da je oslobađajuća presuda za devet bivših crnogorskih policajaca u vezi sa deportacijom bosansko-hercegovačkih civila iz Crne Gore, u proleće 1992, "crna mrlja" pravosuđa Crne Gore.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović nije želeo da komentariše današnju odluku Višeg suda u Podgorici, kojom su policajci oslobođeni ranije optužbe da su krivi za pomenutu deportaciju, dodajući da treba verovati sudovima.

Vujanović je pozvao sve državne funkcionere da se uzdrže od komentara presude Viseg suda u Podgorici.

Funkcioner stranke Pozitivna Crna Gora Azra Jasavić je ocenila da oslobađajuća presuda ide u prilog potrebe da se reformiše crnogorsko pravosuđe.

Ona je kazala da je osnovno pitanje u tom slučaju - ko je sačinio optužnicu protiv policajaca: političari ili tužilaštvo.

Oslobadajuću presudu negativno je ocenio i Pokret za promjene.

Viši sud u Podgorici je danas drugi put oslobodio krivice devetoricu bivših policajaca Crne Gore, a u obrazloženju presude je navedeno da je deportacija izvedena na osnovu naredbe bivšeg ministra unutrašnjih poslova Crne Gore, Pavla Bulatovića.
XS
SM
MD
LG