Dostupni linkovi

Hoti: ROSU spremne da reaguju u Brđanima ako zatrebaPortparol Kosvoske policije Besim Hoti izjavio je danas da su specijalne jedinice ROSU,
stacionirane u Suvom Dolu, spremne da reaguju ako eskaliraju tenzije u Brdajnima, u kojima je trenutno mirno, ali napeto.

Hoti je za agenciju Beta rekao da je situacija u Brđanima mirna, ali da postoje tenzije zbog toga što su prekinuti radovi na izgradnji kuće u vlasništvu jednog Albanca.

Hoti je dodao da Kfor nije blokirao ROSU na putu za Brdajne, koje su danas obišli čelnici policije - ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi i generalni direktor Špend Madžuni.

Hoti je tako demntovao informacije prištinskih medija da je Kfor blokirao pripadnike ROSU i da im nije dozvolio da idu prema Brđanima.

Srbi se protive izgradnji kuća za Albance u naselju Brdnjani u severnom delu Kosovske Mitrovice, tvrdeći da u njemu nikada nisu živeli.

Kao razlog navode i da će izgradnja 172 kuće, kako kažu, promeniti etničku sliku naselja i dovesti do etničkog čišćenja u tom delu Kosova.
XS
SM
MD
LG