Dostupni linkovi

Tači osudio UNMIK zbog sprečavanja obnove kuća na severu



Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da UNMIK nema ni moralno, ni legalno a ni legitimno pravo da ometa izgradnju kuća i povratak na sever zemlje i najavio da će UNMIK vrlo brzo dobiti odgovor koji zaslužuje.

Tači je na sednici vlade rekao da je vlada odlučna da podrži sve građane Kosova na povratak na svoju imovinu, prenose prištinski mediji.

"Vlada Kosova bez obzira na nacionalnu pripadnost čvrsto podržava izgradnju kuća na njihovim imanjima na severu. Ona će stalno biti uz njih kako bi sprečila ometanje izgradnje. UNMIK nema ni moralnog, niti legalnog niti legitimnog prava da ometa ili da pokušava da ometa izgradnju kuća i povratak građana na svoje", kazao je Tači.

Tači je, kako se navodi u sasopštenju Vlade Kosova, rekao da će s ministrom unutrašnjih poslova razgovarati da se obezbede uslovi za neometan nastavak i proširenje radova i u ostalim delovima severa gde ljudi žele da se vrate svojim kućama.

Premijer je to izjavio povodom pokušaja kancelarije UNMIK-a da onemogući obnovu i izgradnju kuća Albanaca u selima na severu Kosova gde većinu stanovništva čine Srbi.
XS
SM
MD
LG