Dostupni linkovi

Nove žrtve u Gazi


Izraelska vojska bombardovala je sa mora i iz vazduha pojas Gaze, usmrtivši dvoje dece na severu i ranivši najmanje osam novinara

Oni su napali dve medijske zgrade u istoimenom gradu, naveli su palestinski lekari i svetske agencije.

Petog dana operacije "Stub odbrane" u izraelskim vazdušnim udarima na severu pojasa Gaze je ubijeno dvoje dece u udarima na kuće, prenose svetske agencije.

Dok su izraelski napadi nastavljeni, armija je saopštila da nije bilo raketiranja iz Gaze od 21 sat sinoć, ali su se jutros oko 7,30 oglasile sirene na jugu, kada su ispaljene dve palestinske rakete.

Palestinski premijer Ismail Hanije iz ekstremističkog Hamasa je razgovorao s egipatskim predsednikom Muhamedom Mursijem o nasilju koje se nastavlja i naporima da se zaustavi, saopštila je njegova kancelarija.

Izraelska armija je saopštila da su prošle noći gađane podzemne rampe za ispaljivanje raketa i antena za komunikacije, kao i baza za obuku Hamasa i komandni centar.

Rečeno je takođe da je komunikaciona antena korišćena da se izvode terorističke aktivnosti protiv Izraela, a da su mornari gađali teroristička mesta na severnoj obali.
XS
SM
MD
LG