Dostupni linkovi

Normalizovan željeznički saobraćaj


Željeznički saobraćaj na pruzi Podgorica-Bijelo Polje normalizovan je, nakon trodnevnog prekida zbog sudara lokalnog putničkog i radnog voza kod Mojkovca.

Željeznička nesreća dogodila se u utorak veče kada je lokalni putnički voz u tunelu kod Mojkovca naletio na građevinsku mašinu novosadske firme "Zgop" koja je na tom dijelu izvodila radove na sređivanju pruge.

Na licu mjesta stradali su radnici novosadske kompanije Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55), dok je 45 osoba povrijeđeno.

U bolnici u Bijelom Polju zadržano je sedmoro teže povrijeđenih, ali se svi oni nalaze van životne opasnosti.

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju odredilo je pritvor od 30 dana za trojicu uhapšenih, koji su osumnjičeni da su odgovorni za željezničku nesreću kod Mojkovca.

Uhapšeni su šef gradnje firme "Zgop" Veljko Marković iz Inđije, kao i otpravnici stanica u Mijatovom kolu i Mojkovcu Novo Rosić i Golub Dulović.

Oni su uhapšeni zbog osnovane sumnje da su narušili bezbijednosni protokol željeznice.

Crnogorski predsjednik i premijer, Filip Vujanović i Igor Lukšić, zatražili su od nadležnih istražnih organa da u najkraćem roku utvrde okolonosti pod kojima je došlo do željezničke nesreće kod Mojkovca.
XS
SM
MD
LG