Dostupni linkovi

Završne riječi Sanaderove obrane


Obrana bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera počela je iznositi završne riječi na optužbe USKOK-a u slučajevima Hypo i Ina-MOL. Nakon toga će sudsko vijeće odlučiti kada će objaviti prvu nepravomoćnu presudu tom nekada najmoćnijem hrvatskom političaru.

Obrana iznosi završne riječi. Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović izjavio je da Ivo Sanader nije počinio niti jedno kazneno djelo za koje ga se tereti. Nije dokazano osnovno, a to je da je Sanader dobio proviziju. On nije bio glavni pregovarač, glavni pregovarač je bio Mate Granić, rekao je Prodanović te naveo da je tužiteljstvo počinilo niz grešaka.

Jučer je tužiteljstvo u završnom govoru zatražilo najveću zakonom predviđenu kaznu od 15 godina jer je Sanader navodnim primanjem provizije od austrijske Hypo banke i mita od mađarskog MOL-a izdao nacionalne interese koje je kao dužnosnik morao štititi.

Tužiteljica je istaknula da je Sanader još od sredine 90-ih godina, kada je navodno primio i proviziju od austrijske Hypo banke za kredit koji je u ratnim uvjetima odobren Hrvatskoj, svoje dužnosti koristio isključivo za vlastite interese.

Sanader je početkom tjedna u svojoj obrani odbacio USKOK-ove optužbe da je primio proviziju od Hypo banke i mito od Mola.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG