Dostupni linkovi

Predsednik upravnog odbora: BBC-ju potrebne radikalne promene


Predsednik upravnog odbora BBC-ja Kris Paten izjavio je u nedelju da su britanskom javnom servisu potrebne radikalne promene, pošto je njegov generalni direktor podneo ostavku usled skandala sa netačnim izveštajem da je jedan konzervativni političar - pedofil.

Džordž Entvisl, koji je na čelo BBC-ja došao pre nepuna dva meseca, u subotu uveče je podneo ostavku zbog emisije "Njuznajt" u kojoj je Alister Mek Alpin, bivši ministar finansija, pogrešno povezan sa pedofilijom, a sve to pošto se saznalo da BBC nije hteo da u "Njuznajtu" objavi slične optužbe protiv svog pokojnog TV voditelja, Džimija Savila.

Kris Paten je izjavio na BBC-ju da je javnom servisu potreban "dubok, radikalan, strukturalni remont" posle Entvislove ostavke, i da nije pokušao da ubedi sada bivšeg generalnog direktora da ostane na funkciji. đ

Prema Patenovim rečima, novi generalni direktor će biti izabran u sledećih nekoliko sedmica, razgovori o novom kandidatu počeće danas, a u međuvremenu će vršilac dužnosti Tim Dejvi dobiti punu podršku za obavljanje tog posla.

Paten je rekao da mu je posao da pretplatnicima javnog servisa pokaže da "BBC ima snagu" i da će se "vratiti na put".
XS
SM
MD
LG