Dostupni linkovi

Mostar: Izgorio napušteni objekat


Objekat koji je godinama služio kao kolektivni smještaj za izbjeglice, na prostoru bivše kasarne JNA "Sjeverni logor" u Mostaru izgorio je u subotu uveče u velikom požaru, javlja dopisnik RSE.

Vatra – koja je satima gutala onisku, prizmenu zgradu – na momente je prijetila da zahvati i okolne, slične građevine udaljene svega nekoliko metara. Pravovremenom intervencijom pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Mostar, koji su se sa nekoliko vozila satima borili sa vatrom – požar je najprije lokaliziran, a potom i potpuno ugašen.

Mostarska policija je, kako saznajemo, cijelu noć osiguravala mjesto požara, a u nedjelju ujutro je obavljen uviđaj. Na pojedinim mjestima unutar izgorenog objekta još se pušio dim, a neugodan miris i jutros se širio i na udaljenosti od nekoliko desetina metara od požarišta.

Nezvanično saznajemo kako sumnja pada na beskućnike ili narkomane, koji su vjerovatno u tom napuštenom objektu palili vatru kako bi se ogrijali.

Inače, "Sjeverni logor" je jedna od četiri bivše kasarne u Mostaru koje su sagrađene još u vrijeme uprave Austro-ugarske monarhije u Bosni i Hercegovini.
XS
SM
MD
LG