Dostupni linkovi

Živković: Napuštam DS zbog trulog kompromisa Tadića i Đilasa


“Demokratska stranka već više od osam godina nije demokratska, a od danas više nije ni stranka... To su razlozi zbog kojih, nakon dvadeset godina, prestajem da budem član DS”, prenela je DS na “Tviteru” izjavu nekadašnjeg visokog funkcionera stranke i premijera Zorana Živkovića.

Živković je sinoć rekao da je odluku da napusti stranku doneo nakon, kako je rekao, trulog kompromisa Borisa Tadića i Dragana Đilasa.

"Dogovori su posledica trulog kompromisa, odnosno ravnoteže straha, to što je postignuto između Dragana Đilasa i Borisa Tadića nema veze za političkim delovanjem i političkom strankom i to je uzrokovalo da donesem odluku", rekao je Živković.

On je ocenio da je odlukom predsednika DS Borisa Tadića da se ne kandiduje ponovo na tu funkciju na izbornoj skupštini stranke, poražena demokratija i demokratičnost, kao i da nema pobednika.

"Svestan sam da osam godina u DS nema demokratije, ali sam mislio da skupština koja je trebalo da se održi 11. novembra poslednja prilika da stranka nađe unutrašnju snagu i mudrost i da donese odluke koje će joj omogućiti da deluje na onim principima na kojima je delovala u vreme kada je bila najvažniji faktor u istorijskim promenama u Srbiji", istakao je Živković.

On je ocenio i da nakon, kako je rekao "burazerskog-pobratimskog dogovora" ne vidi kako bi ta stranka i dalje mogla da se zove Demokratskom strankom.
XS
SM
MD
LG