Dostupni linkovi

Izvršni odbor SNSD-a naložio unutarstranačke izbore


Izvršni odbor SNSD-a naložio je provođenje unutarstranačkih izbora u svim opštinskim organizacijama gdje je izgubljeno načelničko mjesto, uključujući i organizacije čiji su odbori raspušteni, kao i u organizacijama koje statutarno treba da provedu izbore.

Na sinoćnjoj sjednici Izvršnog odbora SNSD-a zatraženo je od članova stranke u izvršnim organima i zakonodavnim tijelima ponašanje u skladu sa opštom i širokom potrebom štednje, što uključuje smanjenje voznog parka i obustavu nabavke u naredne dvije godine, osim redovnih potreba policije, smanjenje odborničkih naknada i naknada poslanicima i delegatima na svim nivoima, saopšteno je iz SNSD-a.

"U skladu sa tim, potrebno je izvršiti deakumulaciju mjesta u upravnim i nadzornim odborima i ograničiti ih na jedno ili eventualno dva mjesta, uz smanjenje naknada. Novoizabrani odbornici SNSD, kao i poslanici i imenovani funkcioneri na svim nivoima mogu da obavljaju samo jednu funkciju, ili izabranu ili imenovanu, a izuzetak može da se dozvoli samo odlukom nadležnih organa SNSD", navodi se u saopštenju.

Izvršni odbor SNSD podržao je sporazum sa SDP-om BiH, te ocijenio da da ne treba pristupiti konstituisanju Skupštine opštine Srebrenica.

"Traži se da se održe novi lokalni izbori u opštini Srebrenica i pozivaju stranke iz Republike Srpske na zajedničko djelovanje u tom pravcu", navodi se u saopštenju objavljenom nakon sinoćnje sjednice Izvršnog odbora SNSD-a.
XS
SM
MD
LG