Dostupni linkovi

Stefanović: U DS će pobediti Pajtić i Đilas


Borislav Stefanović, poslanik i funkcioner DS, izjavio je da će, posle sednice Glavnog odbora stranke, ovlašćenja predsednika DS biti znatno promenjena, da će pobediti Dragan Đilas i Bojan Pajtić, ali da Boris Tadić zaslužuje visoko mesto u stranci i da neaktivni poslanici DS treba da vrate mandat.

Nakon sednice Glavnog odbora Demokratske stranke, koja je zakazana za nedelju, situacija u DS će biti mnogo jasnija. Znaće se ko će biti kandidati za predsednike i potpredsednike, ali i da li će se Tadić ponovo kandidovati za predsednika stranke.

"Znaće se i u kom pravcu će krenuti partija, kao i da li će biti prihvaćen predlog da se izborne skupštine DS održavaju svake druge godine. Očekujem i da ćemo na sednici obaviti pripreme za održavanje programske skupštine, kako bismo strukturu stranke prilagodili reformama. To praktično znači da ćemo razvlastiti neke organe, a drugima pojačati ovlašćenja", istakao je Stefanović u intervjuu listu "Danas".

On je podsetio da predsednik stranke sada ima ovlašćenja da po Statutu može da ukine bilo koju odluku bilo kog organa.

"To je jedan nedemokratski princip, koji ćemo mi ukinuti. Osim toga, smatramo da svaki okrug u Srbiji treba da ima svog predstavnika u Predsedništvu, koji će biti izabran direktno", kazao je Stefanović.

Na pitanje ko će pobediti, on je odgovorio da će pobediti, naravno, Đilas i Pajtić, ali je siguran da Tadić zaslužuje visoko mesto u stranci, zbog svega dobrog što je uradio za stranku u prethodnom periodu.

"Ponavljam, Tadić neće biti skrajnut, već će za njega biti i te kako važnih pozicija i dužnosti u DS. Njegova reč ima izuzetnu težinu i nikada nećete čuti nešto loše o njemu. Uostalom, videli ste da nema prljave kampanje u DS", rekao je Stefanović i dodao da se podela DS sigurno neće desiti i to se ne sme dozvoliti.

"Svi su potrebni DS - i oni koji pobede i oni koji izgube", smatra on.
XS
SM
MD
LG