Dostupni linkovi

Dačić: Uhapšeni Janjušević i Miljković


Pripadnici policije uhapsili su jutros Pavla Miljkovića (50), direktora preduzeća "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd" i Zorana Janjuševića (49), specijalnog savetnika u tom preduzeću, zbog sumnje da su počilini krivično delo zloupotrebe službenog položaja, izjavio je premijer Ivica Dačić.

Dačić je rekao medijima da su akciju hapšenja izveli pripadnici MUP-a Srbije i Policijske uprave Beograda, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Miljković se sumnjiči da je od 1.januara 2006. do 1.januara 2010. godine, uz podstrekivanje Janjuševića, davao naloge finansijskoj službi da odobrava plaćanja na teret ovog preduzeća za radove koji su izvršeni na kući u Tolstojevoj ulici broj 7, čiji je vlasnik Janjušević. Time je pomentom preduzeću napravljena šteta od 800.000 evra.

Viši sud u Beogradu obustavio je u decembru 2010. godine istragu protiv Zorana Janjuševića, Nemanje Kolesara i još dvojice osumnjičenih da su zloupotrebili službeni položaj u vezi s privatizacijom fabrike cementa "Novi Popovac" kod Paraćina.

Istraga protiv Kolesara, Janjuševića, Darka Križana i Miroljuba Jakovljevića vođena je pet i po godina i okončana krajem prošle godine, kada je predmet prosleđen tužilaštvu na odluku.
XS
SM
MD
LG