Dostupni linkovi

Slobodna sirijska armija preuzela odgovornost za ubistvo generala avijacije


Pobunjenička Slobodna sirijska armija preuzela je u utorak odgovornost za ubistvo generala avijacije sirijske vojske Abdulaha Mahmuda al Halidija u okrugu Rukn al Din u Damasku.

U operacijama protiv zločinačkog režima predsjednika Bašara al Asada, bataljon mučenika Rukn al Dina ubio je u ponedjeljak generala avijacije Abdulaha Mahmuda al Halidija. On je bio zadužen za obuku u zrakoplovstvu, navodi se u saopćenju Slobodne sirijske armije na stranici Facebooku, prenosi AFP.

U saopćenju se dodaje da je ubijen i obavještajac sirijskih vazduhoplovnih snaga narednik Ahmed Abdul Hak, što je osveta protiv "svih onih koji sarađuju s režimom".

Ranije u utorak Sirijske zakoplovne snage potvrdile su da je u sjevernom dijelu Damaska ubijen general avijacije i optužili "terorističe grupe (pobunjenike)" za ubistvo.

- Halidi je radio u Komandi sirijskog zrakoplovstva i ubijen je u ponedjeljak navečer, pošto je napustio dom svoga prijatelja, potvrdio je neimenovani izvor AFP-u.

Reuters je naveo da su pobunjenici koji se bore za rušenje režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada na svojoj meti i ranije imali visoke policijske i vojne zvaničnike, i kao primjer naveo ubistvo Asadovog šuraka i ministra odbrane Ašefa Šavkata u julu.
XS
SM
MD
LG