Dostupni linkovi

Dulić optužen za teže krivično delo


Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv bivšeg ministra Srbije za životnu sredinu i prostorno planiranje Olivera Dulića i njegovih saradnika za teži oblik krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Za takvo krivično delo zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu.

Početkom meseca, Tužilaštvo je protiv bivšeg ministra podiglo optužni predlog za blaži oblik tog krivičnog dela, za koji je zaprećena kazna do 5 godina zatvora, ali je u okviru dopune istrage došlo do novih dokaza na osnovu kojih je podignuta optužnica.

Osim Dulića, optužnicom su obuhvaćeni i tadašnji saradnik u Dulićevom ministarstvu Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Prema optužnom predlogu podnetom polovinom oktobra, oni se terete da su investitoru "Nuba invest" iz Beograda nezakonito izdali prvo saobraćajno tehničke uslove, potom lokacijske dozvole, zatim saglasnosti i na kraju građevinske dozvole, i pored upozorenja od strane zaposlenih u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja i preduzeću "Putevi Srbije" da za to nisu ispunjeni propisani uslovi.
XS
SM
MD
LG