Dostupni linkovi

Dačić: Poseta Klintonove i Ešton korak dalje ka EU


Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će u razgovoru sa državnom sekretarkom Sjedinjenih Američkih Država Hilari Klinton i visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton u Beogradu, 30. oktobra, učestvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

"Taj razgovor će biti korak dalje u evropskim integracijama Srbije", rekao je Dačić novinarima nakon završne svečanosti obeležavanja 100. godina od Kumanovske bitke.

On je kazao i da od novih pregovora sa Prištinom očekuje da se pronađe zajednički modus za rešavanje svih spornih pitanja za sve strane koje učestvuju u procesu i naveo da platforma Valde Srbije o Kosovu neće biti tema sastanka sa Klintonovom i Ešton, prenose agencije.



Dačić je na pitanje novinara o rešavanju spora izmedju srpske i makedonske pravoslavne crkve, istakao da Makedonija i Srbija imaju mogo toga zajedničkog i da svi sporovi moraju da se rešavaju pregovorima.



Prmijer Srbije je kazao da nije siguran da crkve žele da se Vlada Srbije uključi u rešavanje tog spora, ali je naveo da će ukoliko budu budu izrazile takvu želju srpska Vlada biti spremna da se uključi.
XS
SM
MD
LG