Dostupni linkovi

Advokati kineskog premijera demantuju navode Njujork tajmsa


Advokati porodice kineskog premijera Ven Điabaoa uzvratili su udarac američkom listu Njujork tajms zbog članka o navodnom premijerovom velikom bogatstvu, što je prvi put da neki visoki kineski zvaničnik reaguje na izveštaj stranog medija, prenosi hongkoški list Saut čajna morning post.

"Takozvano 'skriveno bogatstvo' članova porodice Ven điabaoa u izveštaju Njujork tajmsa ne postoji", navodi se u saopštenju advokata.

Dva advokata izdala su kasno sinoć saopštenje u ime Venove porodice demantujući izveštaj američkog lista u kome se navodi, između ostalog da premijerova 90-ogodišnja majka ima investicije od 120 miliona dolara u Osiguranju Ping An, navodi Beta.

Advokati su naveli da Venova majka Jang Džijun nikad nije imala druge prihode, imovinu ili akcije u nekoj firmi. Ona je imala samo državnu platu i sada penziju - naveli su advokati.

Njujork tajms objavio je da porodica kineskog premijera poseduje bogatstvo od najmanje 2,7 milijardi dolara. Advokati su naveli da su neki članovi Venove porodice uključeni u poslovne aktivnosti ali da ništa od toga nije ilegalno i da nemaju akcije u bilo kojoj kompaniji. Oni su takođe naveli da Ven nikad nije imao ulogu u poslovnim aktivnostima članova svoje porodice, a još manje je dozvolio da njihove poslovne aktivnosti na bilo koji način utiču na njegovo sprovođenje politike.

Njujork tajms je danas objavio saopstenje na svom vebsajtu gde navodi da ostaje uz svoj članak.
XS
SM
MD
LG