Dostupni linkovi

Demokratski front odbacio uslove Pozitivne Crne Gore


Lider koalicije Demokratski front (DF) Miodrag Lekić označio je danas kao "ultimatum" uslove koje je postavila novoosnovana stranka Pozitivna Crna Gora za formiranje lokalne vlasti u Nikšiću.

"Nema uslova i nema ultimatima sa Demokratskim frontom", rekao je Lekić na konferenciji za novinare, na kojoj je ocijenio da ne vidi vezu pojedinih zahtjeva Pozitivne Crne Gore sa pitanjem formiranja vlasti u Nikšiću.

Lekić je kazao da će DF danas uputiti poziv Pozitivnoj Crnoj Gori "za još jedan sastanak" na kome bi se razjasnili uslovi u vezi s formiranjem lokalne vlasti u Nikšiću.

Pozitivna Crna Gora je od Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije tražila da se izjasne o ratnim zločinima na prostoru bivše Jugoslavije, genocidu o Srebrenici, zatim da se odrede prema politici Slobodana Miloševića i da poštuju nezavisnost i državne simbole Crne Gore, kao uslov da zajednički formiraju lokalnu vlast u Nikšiću.

U Nikšiću, na lokalnim izborima koji su održani 14. oktobra, najviše glasova je dobila koalicija Demokratske partije socijalista, Socijldemokratske partije i Liberalne partije, ali nedovoljno da bi samostalno ponovo formirala vlast u tom gradu. Stoga su Demokratski front i SNP pozvali Pozitivnu Crnu Goru da sa njom formiraju novu vlast u Nikšiću.

Demokratski front je predizborni savez Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene.
XS
SM
MD
LG