Dostupni linkovi

Sanela Jenkins dobila nagradu Fondacije Elton John AIDS


Bosanka, Sanela Jenkins, dobitnica je ovogodišnje nagrade Fondacije Elton John AIDS (EJAF) za dugogodišnju velikodušnu podršku toj fondaciji koja pomaže u prevenciji i borbi protiv side (AIDS). Nagrada poznatoj bosanki dodijeljena je u sklopu dobrotvorne akcije u New Yorku.

Kao direktor i vlasnik Neuro kompanije (zdravo piće koje je u SAD-u 2010. ponijelo laskavu titulu piće godine), Sanela Jenkins je jedan od glavnih pokrovitelja organizacije i događaja EJAF-a u SAD-u i Velikoj Britaniji.

"Od sveg srca zahvalna sam Eltonu i i EJAF-u na nagradi koju su mi dodijelili. Kako je i Elton sam filantrop mislim da će se složiti da je ipak najveća nagrada osmijeh djeteta ili bolesne mlade osobe kojoj naš angažman pomogne da nastavi sa normalnim životom. I dalje ću pomagati ljudima a ova nagrada biće samo još jedan podstrek da što više ljudi uključim u svoj humanitarni rad", kazala je Jenkins.

Ovogodišnju dobrotvornu akciju podržao je i dobitnik Grammy-ja Stevie Nicks a među mnogobrojnim holivudskim zvanicama najviše pažnje privukli su Alec Baldwin i Donna Karan.

Pored Sanele Jenkins, nagrade su dobili i Robert Kraftu te Josephu Blountu.
XS
SM
MD
LG