Dostupni linkovi

SAD podnijele tužbu protiv Bank of America


Sjedinjene Američke Države podnijele su građansku tužbu protiv Bank of Americe zbog prodaje hiljada loših hipotekarnih kredita koji su kasnije pali na teret banaka Fannie Mae i Freddie Mac i nanijeli štetu veću od milijardu dolara.

Državni odvjetnik Preet Bharara na Manhattanu rekao je da je spletku, poznatu kao Hustle, 2007. izmislio Countrywide Financial Corp, kojeg je Bank of America kupila iduće godine, te da je ona trajala do 2009.

Dodao je kako je plan namjerno osnovan radi brzog izdavanja zajmova bez provjere njihove kvalitete i da je rezultirala "bezbrojnim" prinudnim naplatama.

To je prvi put da američko ministarstvo pravosuđa podnosi građansku tužbu zbog prevare s hipotekarnim kreditima prodanima Fannie Maeu i Freddie Macu, bankama koje se bave izdavanjem hipotekarnih kredita, prenosi business.hr.

Bharara je rekao da je njegov ured u proteklih godinu i pol dana podnio šest tužbi protiv velikih američkih banaka zbog nesavjesnog poslovanja koje je dovelo do globalne finansijske krize.

Federalni regulatori su Fannie Mae i Freddie Mac preuzeli u septembru 2008.
XS
SM
MD
LG