Dostupni linkovi

Skup ministara kulture u Sofiji



Bugarski ministar kulture Veždi Rašidov otvoriće danas u Sofiji UNESCO-vu ministarsku konferenciju zemalja jugoistočne Evrope pod nazivom "Nematerijalno kulturno nasljeđe i održivi razvoj", u čijem će radu učestvovati državne delegacije 13 zemalja, među kojima je i BiH.

Učesnicima 8. UNESCO-ve ministarske konferencije prva će se obratiti generalna direktorka ove svjetske organizacije Irina Bokova, a skupu, će kao gost, prisustvovati i ministarka kulture Jermenije Asmin Pogosjan, objavljeno je na sajtu bugarskog Ministarstva kulture.

Ministri će tokom rada konferencije razmotriti pitanja očuvanja elemenata nematerijalnog kulturnog nasljeđa i razmijeniti praksu u toj sferi, a razmotriće i jačanje uloge međukulturalnog dijaloga i održivog razvoja regiona jugoistočne Evrope.

Biće predstavljen i rad Regionalnog centra za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasljeđa u jugoistočnoj Evropi pod patronatom UNESCO-a, koji je otvoren početkom ove godine u Sofiji i jedini je centar ovakve vrste u Evropi.
XS
SM
MD
LG