Dostupni linkovi

Sve više žrtava talijanskih lovacaTalijanski lovci od početka sezone lova u rujnu ustrijelili su 13 osoba i ranili njih 33 što povećava pritisak javnosti da se mijenjaju zakoni koji reguliraju lov u toj državi. Broj mrtvih i ranjenih ovog je vikenda porastao nakon što je jedan 16-godišnjak ustrijelio prijatelja u lovu, jedan je umirovljenik pokošen u vlastitom vrtu zalutalim metkom, dok je biciklist hospitaliziran nakon što je pogođen sačmaricom.

Talijanski zakoni dozvoljavaju lovcima da love na privatnim posjedima i pucaju na 150 metara od kuća. Predsjednica talijanskog udruženja koje okuplja žrtve lovaca Daniela Casprini poručuje da se taj masakr mora zaustaviti.

Broj talijanskih lovaca brzo se smanjuje i dok ih je prije 30 godina bilo dva milijuna, danas ih je oko 700.000 i većinom su u dobi od 65 do 78 godina.

Oni pucaju samo zato što se nešto kreće, kaže vođa udruge za zaštitu životinja Walter Caporale koji objašnjava da je to razlog zašto se pronalaze ustrijeljene zaštićene životinjske vrste
XS
SM
MD
LG