Dostupni linkovi

Vodstvo Bošnjačke stranke za razgovore s Evropskom CG


Predsjedništvo Bošnjačke stranke predložilo je Glavnom odboru da na današnjoj sjednici odluči o nastavku razgovora za formiranje vlasti sa koalicijom Evropska Crna Gora - Milo Đukanović.

“Određen je tim za pregovore koji će razmotriti ponudu koalicije i uslove pod kojima će biti formiran eventualni postizborni savez”, kazao je novinarima šef poslaničkog kluba BS Suljo Mustafić, nakon sinoćne višesatne sjednice Predsjedništva, prenosi Pobjeda.

Prema riječima Mustafića Predsjedništvo nije razmatralo ostale ponude koje su im tokom prethodna dva dana stigle od Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore.

Pozitivna Crna Gora saopćila je da danas neće biti razgovora o formiranju manjinske vlade, navodeći da njihov poziv Bošnjačkoj stranci, Hrvatskoj građanskoj inicijativi, Forci i Albanskoj koaliciji ostaje ostvoren.

Pozitivna je 19. oktobra uputila poziv za pregovore i predložila da se oni održe danas, ali su iz ovih partija odgovorili da neće biti susreta dok ne završe razgovore sa koalicijom Evropska Crna Gora.
XS
SM
MD
LG