Dostupni linkovi

Počinje Sajam knjiga u Beogradu


Međunarodni sajam knjiga u Beogradu otvoriće svoja vrata 57. put, danas od 10 sati, a svečano će ga otvoriti u 18 sati dve dame literature - srpska i mađarska književnica Radmila Lazić i Noemi Seči.

Knjigoljupci, koji svih protekelih godina nisu izostali s najveće književne smotre u regionu i jednog od najvećih sajmova knjiga u Evropi, moći će, do 28. oktobra, da razgledaju štandove oko 800 učesnika, među kojima 489 direktnih izlagača, od toga 60 iz inostranstva.

Broj novih naslova biće skromniji nego prethodne godine, ali ponuda će biti veoma raznovrsna, jer izdavači su uložili ogromne napore da obezbede najbolja, najaktuelnija dela domaće i strane produkcije, tako da će neki naslovi imati svetsku premijeru u Beogradu.

Sa čitaocima će se na sajmu družiti Miljenko Jerkogić i Ante Tomić iz Hrvatske, Havijer Moro iz Španije, Amir Or iz Izraela i još mnogo autora iz Slovenije, Italije, BiH, Holandije, Rusije, Makedonije, Francuske, Češke...

Ove godine će biti obeleženi jubileji Borilsava Pekića, Stevana Raičkovića i Radomira Konstantinovića, a pripremljeno je i nekoliko zanimljivih izložbi "Regionalna književna periodika", "Kultura ćirilice i kaligrafije","Bibiana" o najlepšim knjigama za decu iz Slovačke...

Poslednjeg dana sajma, "Otvorena knjiga" biće predata predstavniku Poljske, koja će biti počasni gost 58. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga 2013. godine.

Organizatori sajma, treću godinu za redom, nisu podizali cenu ulaznica i pojedinačna je 250 dinara, za grupne posete 150, a za porodične ulaznice 600 dinara.

Predsednik Organizacionog odbora Sajma knjiga Željko Ožegović uputio je poziv posetiocima da ponesu sa sobom barem jednu knjigu i uključe se u prikupljanje knjiga za školske biblioteke koje nemaju sredstava za popunjavanje svojih fondova
XS
SM
MD
LG