Dostupni linkovi

Crna Gora: Bošnjačaka stranka će najprije pregovarati sa DPS-om


Tri manjinske stranke, koje su ukupno osvojile pet mandata u Skupštini Crne Gore najpre će o koaliciji razgovarati sa vladajućim blokom, dok su značajno manje
šanse da formiraju postizbornu koaliciju sa opozicionim savezom Demokratski front, izjavio je danas lider Bošnjačke stranke Suljo Mustafić.

Mustafić je u intervjuu podgoričkoj Pobjedi rekao da su se Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa i stranka Forca koja okuplja Albance dogovorile da zajedno nastupe u pregovorima sa potencijalnim partnerima jer su tako "pregovarački kapaciteti značajno veći".

"Smatramo da treba da nam pripadne mesto potpredsjednika Vlade ili Skupštine. Mislim da smo potrebni vlasti u narednom periodu u svemu što očekuje Crnu Goru, realno je da vladajuće partije ne spuštaju cijenu manjinskim i da uvaže njihovu snagu, ali i bezrezervnu podršku i lojalnost svemu što je dobro u državi", rekao je Mustafić, čija je stranka osvojila tri mandata.

Dosadašnjem vladajućem bloku, predvođenom Demokratskom partijom socijalista (DPS) nedostaje dva mandata da bi ostvario većinu u novom sazivu Skupštine Crne Gore.

Manjinske partije od kojih sada zavisi formiranje većine u Skupštini, a potom i Vlade i do sada su bile u koaliciji sa DPS-om i Socijaldemokratskom partijom.
XS
SM
MD
LG