Dostupni linkovi

Čanka saslušao istražni sudija


Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak saslušan je pred istražnim sudijom u novosadskom Osnovnom sudu povodom tuče ispred novosadske kafane.

Čanak je u sudnicu došao u pratnji advokata Milana Đukića i zadržao se oko pola sata.

Advokat je po izlasku iz suda novinarima rekao da zbog daljeg toka istražnog postupka nisu u mogućnosti da daju izjave medijima. Još šest svjedoka tog incidenta danas bi trebalo da daju izjave u novosadskom Osnovnom sudu.

Čanak se danas pred tim sudom izjasnio povodom sumnji da je ispred novosadske kafane "Tako je suđeno" 23. septembra tukao Pavla Lešanovića iz Beograda, a po zahtjevu za preduzimanje pojedinih istražnih radnji koje je tom sudu uputilo Osnovno tužilaštvo.

Poziv za saslušanje u svojstvu svjedoka upućen je i vlasniku kafane Danilu Ikodinoviću, konobarima, muzičarima, pojedinim gostima, članovima Čankovog obezbjeđenja i Sari Čanak, koju je, kako tvrdi njen stric, Lešanović te večeri za kafanskim stolom zlostavljao.

Lešanović, njegov vozač i svjedoci koje je predložio, iskaze pred novosadskim sudom daće 25. oktobra.

Čanak je nekoliko dana nakon incidenta novinarima u Skupštini Srbije ispričao svoje viđenje ovog slučaja i tom prilikom priznao da je nekoliko puta udario Lešanovića jer je grubo vrijeđao i provocirao njegovu bratanicu. Lider LSV-a nakon tog incidenta podnio je ostavku na mjesto poslanika u Skupštini.
XS
SM
MD
LG