Dostupni linkovi

Dačić i Tači kod Eštonove


Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i bezbjednost Ketrin Ešton danas će razgovarati sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, a zatim sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

Tema razgovora će biti nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a Eštonova će se oglasiti pisanim saopštenjem. U njenom kabinetu, kako navodi B92 ne žele da komentarišu mogućnost susreta Dačić-Tači.

"Svrha sastanka je razgovor o unapređenju dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU", saopšteno je ranije iz kabineta Visoke predstavnice.

Dačić je juče izjavio da će sa Eštonovom razgovarati o mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine ili o početku novog pregovaračkog procesa.

Beograd hoće da razgovara ali neće razgovorima da verifikuje kosovsku nezavisnost, poručio je pred put premijer Srbije.

Televizija Kohavision (KTV) je javila da “mnoge diplomate u Briselu očekuju da sutra u Briselu dođe do susreta dvojice lidera što bi obilježilo početak dijaloga na visokom političkom nivou.”

Dopisnik Tanjuga, Dejan Anastasijević kojeg citira B92, rekao je da prema njegovim saznanjima, sastanak Dačić-Tači nije predviđen protokolom.

On je dodao i da je za danas zvanično jedino predviđen razgovor o dijalogu Beograda i Prištine, ali da nije isključena mogućnost da se Dačić dotakne još nekih tema, kao što je problem lažnih azilanata, u razgovorima na marginama samita lidera EU koji se održava u Briselu.
XS
SM
MD
LG