Dostupni linkovi

Tužilaštvu dostavljena dopuna prijave protiv bivšeg ministra Dulića


Tužilaštvu za organizovani kriminal dostavljena je dopuna krivične prijave protiv bivšeg ministra za zaštitu životne sredine Olivera Dulića koja se odnosi na pribavljanje imovinske koristi firmi "Nuba invest", izjavio je u sredu tužilac Miljko Radisavljević.

Dopuna krivične prijave odnosi se i na Dulićevog pomoćnika Nebojšu Janjića i direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka. "Prema dostavljenim dokazima firmi 'Nuba invest' je pribavljena imovinska korist, jer je nepribavljanjem potrebnih urbanističko tehničkih uslova izbegnuto i plaćanje odgovarajućih naknada državnim i javnim preduzećima", izjavio je Radisavljević agenciji Beta.

Prema njegovim rečima tužilaštvo će koristiti materijale koji su dostavljeni uz dopunu krivične prijave i predložiti da se oni izvedu kao dokaz u sudskom postupku, jer mogu biti od uticaja na konačnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje se terete.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je 12. oktobra Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Dulića, Janjića i Drobnjaka zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa izdavanjem dozvole firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva.
XS
SM
MD
LG