Dostupni linkovi

Gradonačelnik Kruševca: Pojedinci su krivi za incidentGradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić rekao je danas da su pojedinci krivi za incident koji se dogodio posle fudbalske utakmice mladih reprezentacija Srbije
i Engleske.

"Gest našeg mladog igrača bio je neprimeren. Nadam se da će Fudbalski savez Srbije to da osudi, ali bilo je određenih provokacija i od strane engleskog igrača prema navijačima. Svako od njih nosi svoj teret i za to što su učinili ili nisu učinili treba da
odgovaraju", rekao je Gašić u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Mlade reprezentacije Srbije i Engleske igrale su juče u Kruševcu revanš utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo u kojoj je Engleska pobedila sa 1:0, kao i u prvom meču u Noriču.

Posle gola koji je postignut u četvrtom minutu sudijskog produžetka utakmice došlo je do tuče igrača i članova stručnog štaba, a među glavnim akterima incidenta našli su se Nikola Ninković iz Srbije i Deni Rouz iz Engleske.

"Žao mi je zbog incidenta koji se dogodio, jer sam imao privilegiju da juče ugostim ambasadora Velike Britanije Majkla Devenporta. Obojica smo osudili pojedince koji ne shvataju ozbiljnost toga da predstavljajući svoju zemlju moraju da budu na visokom nivou. I u sportskom i u svakom drugom smislu", istakao je Gašić.

"Ponašanje kruševačkih navijača juče je bilo na izuzetno visokom nivou. Svi su videli da je grad učinio sve da organizuje utakmicu i da je Kruševac grad koji neguje tradiciju gostoprimstva. Tako će i da ostane", kazao je Gašić.
XS
SM
MD
LG